AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Виставки

Головна / Виставки / Виставки

Галереї «АВС-арт» – 10 років. Групова виставка

7 листопада - 5 грудня 2019

«АВС-арт» (AVS-art) – художня галерея в м.Києві. Заснована 2009 року. Фундатор – Михайло Поживанов. Арт-директор – Алла Маричевська.

Галерея «АВС-арт» представляє живопис, графіку та скульптуру українських мистців другої половини ХХ ст. і сучасних художників.
У 2009-2014 роках була мистецьким осередком на Воздвиженській вулиці. Із 2015-го змінила локацію – Андріївський узвіз. Від 2018 року галерея розташована на вул.Глибочицькій. Така мистецька стратегія дозволяє, не фіксуючись на територіальних межах, додавати нових сенсів в артистичну атмосферу Міста, співпрацюючи з новою локацією, рухаючись не лише в переносному, а й у прямому сенсі. З іншого боку, галерея лишає сталим внутрішній вектор розвитку, із року в рік акцентуючи на знаковому й неперехідному українському мистецтві. Освоюючи хронотоп Подолу, «АВС-арт» взаємодіє з генієм місця, вловлює тонкі вібрації настроїв довкілля, завважує ходу історії вулицями старого Києва й архітектоніку наддніпрянських схилів.

Петро Антип, Микола Бірючинський. Малярство, скульптура

15 жовтня - 2 листопада 2019

Творчість мистців – уродженців Донбасу Петра Антипа й Миколи Бірючинського занурена в автохтонну степову, античну та давньослов’янську культурну традиції. Запозичені в них універсальні символи, образи та орнаментальні мотиви інтерпретуються й стилістично фіксуються кожним у свій спосіб і в поєднанні з геометричними тілами складають один великий пазл невизначеного сьогодення. Багатошаровість смислів, звернених до колективного підсвідомого, затягує глядача в неозорий лабіринт, звідки кожен шукає свій шлях до істини…

Людмила Задорожна. Малярство, графіка

24 вересня - 11 жовтня 2019

Людмила Задорожна уособлює органічність поєднання генетично-кодових імпульсів зі своєю власною живописною образо- й формотворчістю. Малює вона так само щиро, як дихає, говорить, посміхається. Село Скибинці на Вінниччині, де народилася художниця, – дивовижної краси: луки, ставки, утаємничені болотяні хащі. Звідти йдуть у творче сьогодення Людмили Задорожної підсвідомі творчі імпульси, крутиться космогенне коло її життя. І так буває гарно зазирнути подумки у свій «дитячий цикл».

Групова виставка «ЖОВТИЙ / БЛАКИТНИЙ»

20 серпня - 20 вересня 2019

Галерея «АВС-арт» розпочинає новий сезон груповою тематичною виставкою «Жовтий / Блакитний», приуроченою до Дня Державного прапора України. Різні за часом написання, стилістикою й мистецькими напрямами твори об’єднує ідея кольору (жовтого / блакитного) як феномену, що може набувати онтологічної функції, виступати в ролі тла чи освітлення, здатного створювати характер-настрій сприйняття і, зрештою, виражати ірреальний ансамбль у живописі.

Афіф Ага. Скульптура, живопис

11 - 27 червня 2019

Внутрішній фенікс відродився з попелу, з мелодії пам’яті й ієрогліфічного символу. Я несу дощовий вітер Ваала, щоб повернути фенікса, котрий розправляє пурпурові крила. Моя творчість – прагнення знову порушити тишу – в цьому моя душа й глибоке відчуття миру й війни між духом і матеріалом, між зовнішнім і внутрішнім. Сіяти тепло, пророщувати зелені пагони життя, а не множити смерть…

Ніна Буряк. Малярство

23 квітня - 31 травня 2019

Найдивовижніше явище в житті людини – її жага до творчості. Ця жага, як «рerpetuum mobile», – чи не єдиний елемент, що уподібнює її до ТВОРЦЯ, дозволяючи відчути радість буття, його чарівність, його казку, казку-енігму. Такою казкою є надбання львівської школи абстрактного малярства у творчості Ніни Буряк, котра органічно влилася у творчий процес, переконливо посівши вагоме місце в українському мистецтві. Пірнаючи в стихію фарб та фактур, рухаючись нетрями незвіданого, мисткиня із великою насолодою пізнає свою стежину, освітлюючи променями власного серця майбутній твір.

Анатолій Дністровий. Живопис, графіка

2 - 19 квітня 2019

Пропонована збірка живопису, графіки та акварелей – результат моїх мистецьких пошуків упродовж 2015-2018 років. Як і в літературі, переймаюся темою «бездомного стану» людини в сучасному цивілізаційному світі, її блукань у «пустелях реального» (Славой Жижек) та внутрішньої незахищеності. 

Звільнення від місць фізичного перебування, пам’яті й досвіду, які в умовах тотальної гібридизації всіх речей і далі детериторизуються, стає альтернативною мандрівкою до тих горизонтів, яких нам бракує на щодень, яких ми, можливо, насправді ніколи й не досягнемо, однак внутрішнє проговорювання (в літературі) та оприявнення (в живописі) яких надихатиме на подальший рух...


Виставки Фоторепортаж

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Контратович Ернест Рудольфович Контратович Ернест Рудольфович
(17.06.1912, с. Кальна Розтока, тепер Словаччина. - 23.12.2009, Ужгород) – український живописець. Навчався (1928-1932) у Публічній школі малювання в Ужгороді (у Й.Бокшая, А.Ерделі). Закінчив Ужгородську учительську семінарію (1932). Член СХУ (1946, Закарпатська організація).