AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Виставки

Головна / Виставки / Виставки

Групова виставка «Жива вода»

24 січня - 24 лютого 2023

Наснажившись хрещенськими водами, ми розпочинаємо новий мистецький рік груповою виставкою «Жива вода», де представлені роботи класиків і сучасників українського образотворення. Це Петро Бевза, Володимир Вакуленко, Юрій Вінтаєв, Василь Габда, Стефанія Гебус-Баранецька, Микола Глущенко, Сергій Григор’єв, Феодосій Гуменюк, Леонардо Гуцу, Михайло Демцю, Микола Деркач, Іван Ерделі, Лев Журавльов, Віктор Зарецький, Антон Кашшай, Петро Кот, Андрій Коцка, Федір Манайло, Володимир Микита, Микола Могилат, Сергій Молодчиков, Михайло Мороз, Роман Опалинський, Євген Павлов, Михайло Поживанов, Роман Романишин, Сергій Савченко, Олександр Сердюк, Петро Сипняк, Анатолій Фурлет, Валентина Чайковська, Віктор Чурсін, Олег Ясенєв.

Групова виставка «І буде світло»

22 листопада - 23 грудня 2022

Галерея «АВС-арт» нині боронить мистецький фронт, утверджуючи світлоносність нашої культури, не відступаючи перед складними випробуваннями. При рукотворному світлі, при свічі або й без неї ми збережемо світло нерукотворне й проведемо глядачів крізь найтемніше чорне до найсвітлішого білого: повз нічні поля й вулиці, повз тумани й присмеркові тіні, повз вогники вікон і ліхтарів до світанкового виднокола, до сонячного дня, до того життєдайного променя, котрий зоріє в кожному з нас, як і в представлених графічних та живописних творах.

Одеське мистецтво в колекції Михайла Поживанова. Малярство, графіка

11 жовтня - 12 листопада 2022

Колекція Михайла Поживанова – громадського й політичного діяча, фундатора галереї «АВС-арт» – презентує відкритість системного погляду приватного колекціонера на український мистецький процес. Вона – своєрідна локальна мистецька мапа України, на якій виокремлюються художники південноукраїнської мистецької школи. Михайло Поживанов орієнтується на тих мистців, хто веде діалог із душею, ретранслює нам діалог із душі, даруючи вибух максимальної екзистенції.

Володимир Харакоз, Сергій Бараннік, Олександр Бондаренко. Малярство

13 вересня - 7 жовтня 2022

Для представників маріупольського об’єднання художників «ХарБарБонд» (Володимир Харакоз, Сергій Бараннік та Олександр Бондаренко) абстракціонізм став засобом творчої й емоційної емансипації від усталених художніх традицій та обмежень мистецької провінції. Звільненням від гегемонії змісту й ілюзорності образів реалістичного живопису. Свободою бути самими собою всупереч загальноприйнятим правилам суспільства, що живе в умовах артпериферії.

Михайло Поживанов. Малярство

2 серпня - 2 вересня 2022

Для мене «розчинити» емоції й почуття можна у власній творчості, працюючи над живописним полотном. Мистецтво дає можливість урівноважити душу, активізувати підсвідомість, створити світ своїх творчих образів. Через живопис долучаєшся до вічності, бо саме на полотні колір безконечний. За допомогою безмежного кольору трансформуєш думки і спогади, твориш нове бачення світу, наповненого глибинними сенсами. Й руїнні перехрестя стають шляхами світла.

Групова виставка «Звитяжні»

5 - 28 липня 2022

Опрацьовуючи галерейну колекцію живопису й графіки, ми утвердилися в думці: увесь дібраний візуальний ряд, представлений в нинішній експозиції, – рефлексія звитяжності українського духу. Це й шевченкіана С.Караффи-Корбут і В.Кириченка, козацька тема у творчості Ю.Коваленка й А.Фурлета, карпатська героїка в роботах М.Демцю та Г.Якутовича. Портрети історичних достойників у О.Мінька й Б.Буряка, образи берегинь роду в О.Кульчицької, В.Зарецького, С.Гнойового. А ще – екзистенційний драматизм композицій Л.Воєдила, І.Марчука, С.Савченка, П.Гончара й багато інших яскравих творів визначних художників, класиків і сучасників українського образотворення.

Анатолій Фурлет. Малярство, графіка

7 - 30 червня 2022

Виставку Анатолія Фурлета «Переносити місяць, перекочувати сонце» ми мали відкрити ще в березні – натомість відкриваємо через три місяці війни. Й ці три місяці, які перевернули нашу свідомість, показали справжню ціну автентичного мистецтва. У творах Анатолія Фурлета хто пізнає, хто зрозуміє, хто по-іншому побачить архетипи, що тримають наш дух, дух наших воїнів, дух нашої Української Землі.


Виставки Фоторепортаж

Афіша

«СІРА ПЕЙНА»19 березня 2024

«Сіра Пейна» – нова виставка живопису й графіки Анатолія Дністрового, названа, як і його нова повість «Сіра Пейна» (К.: Віхола, 2023. – 208 с.), що презентуватиметься в рамках події 13 квітня. Колір Payne’s grey, інспірований палітрою англійського художника Вільяма Пейна, добре відомий серед живописців і акварелістів – він відзначається темною глибиною з металево-синім відтінком.

Митці

Яців Роман Яців Роман
Народився 26 серпня 1956 р. у м. Ходорів на Львівщині. Художник, історик і теоретик мистецтва, організатор науково-творчих проектів, педагог. Закінчив відділ проектування інтер’єру і меблів Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва (тепер – ЛНАМ; 1978).