AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Афіша

Головна / Арт-вісті / Афіша

«ОСІННІЙ ДЕНЬ»03 жовтня 2023

Цієї осінньої пори ми відзначаємо Покрову, День захисників і захисниць України, День Українського козацтва, а також наше професійне свято – День художника. І природне довкілля дарує щедрі врожаї, виплекані весною й літом, як і неповторні теплі кольори. Алізаринова, солом’яна, медова, жовтогаряча, бурштинова, кавова, вохриста, мідна, циноброва, шафранова, сливова палітра твоя, осене!

«ТАЄМНЕ СВІТЛО»07 вересня 2023

Краса лірична – цього нам так бракує нині, в час драматичних випробувань. І так прагнеться спокійного замилування, медитативного споглядання, світла в довколишньому мороці реальності й потьмареній душі. Персональна виставка Ольги Соловйової в галереї «АВС-арт» представляє живопис авторки різних років, об’єднаний наскрізним відчуттям трансцендентального світла.

«ЗВИТЯЖНІ»15 серпня 2023

Ідея цієї виставки народилася минулого року під час наших мистецьких розмислів і чину в умовах воєнного стану. Що робить нас, українців, стійкими, сильними, незламними, нескореними, незборимими перед лютою й нелюдською навалою ворога? І з цього смислового поля виокремилося й повело за собою, наче дороговказ, означення – звитяжні. Звитяга – те, на чому століттями тримається наша історія, чим зрошена наша земля й осяяне небо, що наповнює душі наших людей.

«ДИВИНА ЗВИЧАЙНА»30 травня 2023

Галерея «АВС-арт» дарує глядачам нев’янучу красу, представляючи тематичну добірку квіткових мотивів у творчості класиків і сучасників українського мистецтва. Виставка «Дивина звичайна» – вже третя в однойменному проєкті, започаткованому 2013-го року. Його основна ідея – без зайвих «ізмів» і концептуального шумовиння дати можливість глядачеві насолодитися роботами, на які художників надихнула Флора.

«ПОВНА ЧАША»03 травня 2023

Виставка луцької художниці Тетяни Мялковської «Повна чаша» в галереї «АВС-арт» вперше представляє в київському мистецькому просторі ретроспекцію живописних робіт авторки. В нинішній важкій ситуації війни, від якої страждає Україна, вона не опускає рук і тримає сильний дух: весь свій час і енергію віддає арттерапевтичній практиці, працюючи з дітьми й дорослими, зокрема тяжкохворими та військовими.

«ДО І ПІСЛЯ»28 березня 2023

«До і після» – виставка-ретроспекція, що об’єднує графічні роботи Наталії Кохаль і Ганни Цариковської різних років. Війна розділила наш часопростір і світовідчуття, наше життя на «до» і «після», й це не могло не відобразитися в мистецтві. Проте краса, попри вразливість і ефемерність, незнищенна, про що свідчить тисячолітня історія нашої культури, як і роботи сучасних художниць.

«МИРНОПІЛЛЯ»01 березня 2023

У час, коли наші мирні поля перетворюються на марсові, коли збройна експансія незворотно змінює ландшафти, ми втрачаємо лик наших прекрасних теренів. Але краєвиди, перенесені з уяви чи дійсності та зафіксовані рукою майстра, не підвладні руйнуванню. В експозиції – Віктор Ковтун, Роман Яців, Олексій Литвиненко, Любомир Медвідь, Микола Шимчук, Борис Коган, Марія Примаченко, Сергій Гнойовий, Федір Манайло, Леопольд Левицький, Золтан Мичка, Сергій Шишко, Гаврило Глюк та інші майстри образотворення.


Митці

Флінта Зеновій Петрович Флінта Зеновій Петрович
Зеновій Флінта народився 1 вересня 1935 р. на Тернопільщині, (помер 2 квітня 1988,м.Львів). 1959 р. закінчив відділ декоративного розпису Львівського училища прикладного мистецтва ім. І.Труша. У 1959-1965 рр. навчався на відділі художньої кераміки у Львівському державному інституті прикладного і декоративного мистецтва.