AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / «Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею»

«Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею»

«Газета по-українськи» опублікувала репортаж про виставку Ніни Денисової.

http://gazeta.ua/articles/culture/_dosi-odnochasno-vidchuvayu-sebe-ditinoyu-i-babuseyu-u-kievi-vidkrilasya-vistavka/492169

9 квітня у столичній галереї "АВС-арт" відкрилася виставка картин художниці Ніни Денисової. Показують майже 20 абстрактних полотен.
"Кожна робота Ніни Денисової – це повернення прадавніх символів у наш раціональний світ, який зруйнував здатність людини реагувати на справжнє. В її живописі утверджується архетипна символіка. Свій раціоналізм художниця змогла підкорити глибинній інтуїції, дати своєму мистецтву повноту, наближену до сакрального мистецтва. Ніна змогла віднайти в ізольованому належність до традицій, створити форму, яка відображає духовне бачення", - сказала мистецтвознавець Оксана Ременяка.
"Мистецтво Ніни Денисової не асоціюється з ринком. В неї є небо і земля і в цьому просторі вона вільна. Живопис Ніни Денисовї приречений на те, щоб жити", - додала директор галереї Алла Маричевська.
Ніна Денисова народилася в російському місті Златоусті, куди під час війни евакуювали її батьків. 1961-го року закінчила Дніпропетровське художнє училище. Проілюструвала більше 40 дитячих книжок.
"Книжка - це особливий простір, в якому дуже цікава працювати. Але там художника стримує заданий текст. А інколи хочеться побути в інтимній ситуації, створити щось самому від початку до кінця. В такі моменти малюю картини. Я не перестаю дивуватися малярству. Найпростішими засобами - лінією, кольором, цятками вдається відкрити таїну світу", - сказала художниця.
На виставці показують майже 20 картин Ніни Денисової. Є роботи 1996-го та 2012-го років.
"Для цієї виставки підібрала картини різних років, щоб глядачі могли побачити відмінність. Але коли зайшла в майстерню і подивилася на ці роботи, зрозуміла, що вони - єдині. Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею" - сказала Ніна Денисова.
Екс-міністр культури Василь Вовкун на відкриття виставки прийшов з онуком 5-річним Андрієм. Він підводив його до картин і розказував, що на них намальовано.
"На цій виставці видно, як мистецтво повністю виплескує себе на полотні. Інші художники мають дивуватися, що ще не додумалися до цього, а Ніна Денисова вже це все намалювала", - сказав Василь Вовкун.
"Якби я зайшов на виставку випадково, і не знав, хто автор цих картин, мені все одно здалося би, що їх намалювала молода і просунута художниця. Картини вражають різноманітністю та кількістю ідей. В них є рідкісне поєднання декоративності і концептуальності", - поділився своїми враженнями про виставку художник Анатоль Степаненко.


Світлана КОРЖЕНКО
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_dosi-odnochasno-vidchuvayu-sebe-ditinoyu-i-babuseyu-u-kievi-vidkrilasya-vistavka/492169">Gazeta.ua</a>

 

 

 

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Харакоз Володимир Вікторович Харакоз Володимир Вікторович
Володимир Харакоз народився 1949 року. Закінчив Естонський державний художній інститут. Член Національної спілки художників України (1992). Працює як живописець і графік.