AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Газета "День" про виставку Сергія Кириченка

Газета "День" про виставку Сергія Кириченка

11 травня 2016

 Читайте в газеті "День" статтю мистецтвознавця Олени Шапіро про виставку Сергія Кириченка в "АВС-арт":

Це експозиція феєрично-яскравих квіткових натюрмортів героя Майдану, одеського художника Сергія Кириченка. Барвиста «хвиля оптимізму» підтверджує аксіому: трагедія, сумніви, тривоги та духовне зміцнення й відродження пов’язані між собою законами гармонії. Сергій брав безпосередню участь у подіях, які змінили долю України, із січня до липня 2014-го, і саме тоді відчув, що таке справжнє братерство воїнів. Йому випало пережити тяжке отруєння нервово-паралітичними газами, пройти полон і тяжку хворобу, від якої він досі має лікуватися. Напевно, такий суворий життєвий досвід мав би зламати людину, а вийшло навпаки... Живопис Сергія Кириченка — це незбагненний світ композицій-лабіринтів, де тендітні орхідеї та квітучі кактуси, півники й банани, дивовижний сад, справді — чарівна країна...

day.kyiv.ua/uk/article/taym-aut/moya-charivna-krayina

 

Афіша

«СІРА ПЕЙНА»19 березня 2024

«Сіра Пейна» – нова виставка живопису й графіки Анатолія Дністрового, названа, як і його нова повість «Сіра Пейна» (К.: Віхола, 2023. – 208 с.), що презентуватиметься в рамках події 13 квітня. Колір Payne’s grey, інспірований палітрою англійського художника Вільяма Пейна, добре відомий серед живописців і акварелістів – він відзначається темною глибиною з металево-синім відтінком.

Митці

Яців Роман Яців Роман
Народився 26 серпня 1956 р. у м. Ходорів на Львівщині. Художник, історик і теоретик мистецтва, організатор науково-творчих проектів, педагог. Закінчив відділ проектування інтер’єру і меблів Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва (тепер – ЛНАМ; 1978).